Öljyvärit ovat taiteilijoiden keskuudessa yksi suosituimmista materiaaleista. Öljyvärillä saa aikaan lukemattomia vivahteita ja pintavaikutelmia: ohuista, läpikuultavista laveerauksista paksuihin impastoihin.

Öljyväri valmistetaan kuivasta värijauheesta, joka sekoitetaan yhteen tai useampaan  kasviöljylaatuun. Tavallisimmat öljyt ovat pellavaöljy ja unikonsiemenöljy. Nämä öljyt kuivuvat hitaamin kuin muut sideaineet. Öljyväreissä kuivuminen tapahtuu hapettumalla, muodostuu ohuita värikerroksia, jotka kiinnittyvät pohjaan päällekäisiksi värikerroksiksi.Öljyvärit

Myymälästämme löydän Winsor & Newtonin Artists taiteilijaöljyvärit,  harrastajalaatuisen Winton öljyvärisarjan, vesiliukoisen Artisanin sekä Charvinin ja Beckersin ammattilaissarjat.

Toisinaansuoraan putkilosta puristettu öljyväri on liian paksua. Pohjustukseen, laseerauksiin, paranteluun jne. Käytettävää väriä ohennetaan öljyjä, valmiita ohentimia ja lakkoja käyttäen. Maalausaineita käyttämällä taiteilijalla on mahdollisuus korostaa putkilomaalien joitakin ominaisuuksia. Tarjoamme sinulle laajan valikoiman korkealaatuisia tuotteita Winsor & Newtonin, Lefranc & Bourgeoisin ja HanArtin valikoimista.

Vernissatovat läpinäkyviä kalvoja, jotka suojaavat maalauksia lialta, kosteudelta jarasvalta, ja niitä voidaan käyttää öljy-, alkyydi-, ja akryylimaalausten suojaamiseen. Vernissa on hartsiliuos, jota käytetään sen jälkeen, kun työ on täysin kuiva. Vernissat ja niiden päälle kertynyt lika voidaan poistaa myöhemmin.